Drinkwater

Heeft u last van een lekkage in de waterleiding neem dan contact met ons op, wij kunnen de lekkage opsporen en repareren.

Installatie vakman nodig Bel (072) 51 142 30
Ook voor lekkage door vorst of schade.

Wilt u een boiler, zonnecollectoren of een warmte terugwin systeem voor het verwarmen van uw drinkwater hiervoor kunnen wij een passende installatie voor maken.

Ook voor het onderhoud van uw boiler, geiser en cv ketel kunt u contact met ons opnemen.

Ontwerpen en het aanleggen

Bij het ontwerpen / – en het aanleggen van een drinkwatersysteem komt meer kijken dan u denkt.
Omdat uw installatie moet voldoen aan strenge normen, is een goed ontwerp en een nauwkeurige berekening vereist. Daar kunt u bij Cor Coppens Alkmaar op vertrouwen.

Ontwikkeling

Wij beschikken over de nieuwste apparatuur en software. Daardoor kunnen we voor de bouw al het nodige op elkaar afstemmen.
En mede dankzij onze interne kwaliteitscontrole leveren wij dan ook elke keer weer een goede en veilige installatie af. Zodat u gegarandeerd over gezond drinkwater beschikt.

Aanleg waterleiding door een professioneel installatiebedrijf

Water valt onder het begrip eerste levensbehoefte en is onmisbaar in ons dagelijkse leven. Daarom is het van groot belang dat de aanleg van waterleidingen met de grootste zorg wordt uitgevoerd.

Aanleg van diverse soorten waterleidingen, ook complete installaties.

Gaat u een nieuw warmwatertoestel kopen, uw huis verbouwen of zelfs een heel nieuw huis bouwen? Pak dan meteen de leidingen tussen het warmwatertoestel en de kranen aan!

Optimale (warm)waterleidingen zijn kort en hebben een kleine doorsnede. Ze bevatten een klein volume water, waardoor u niet lang hoeft te wachten op warm water. Plaatsing van het warmwatertoestel dichtbij de kranen helpt ook. Zo bespaart u bovendien op uw energiegebruik en -kosten. Als wijzigingen in plaatsing van het warmwatertoestel, of waterleiding niet mogelijk zijn, is een extra miniboiler een goed alternatief.

Isoleer waterleidingen niet, ook niet in onverwarmde ruimtes. U vergroot dan het risico op aanwas van de legionellabacterie. Uitgezonderd op deze regel zijn circulatieleidingen en leidingen van een collectief warmwatersysteem.

Kunststof en koper

Wist u dat voor waterleidingen niet alleen koper, maar ook kunststof een bruikbaar materiaal is? Welke het milieu het minst belast, is nog onduidelijk. De kosten lopen niet veel uiteen.

Voorkom besmetting met legionella

Om besmetting te voorkomen volstaan vaak eenvoudige maatregelen. Thuis kunt u de temperatuur van het douchewater in uw warmwatertoestel afstellen op minimaal 55°C. Bent u langer dan een week niet thuis geweest, laat dan het koude en warme water een minuut stromen. Het beste kunt u de douchekop daarbij onderdompelen in een emmer met water.

De legionellabacterie bevindt zich in de grond en in (leiding)water. Het wordt een probleem als de bacterie zich vermenigvuldigt en vervolgens door verneveling in de lucht komt die wij inademen. Dat kan vooral gebeuren als de bacterie:

  • in water met een temperatuur tussen 25 en 45 °C aanwezig is
  • in stilstaand water aanwezig is
  • in een leiding met roest, kalk of een slijmlaag aanwezig is

De bacterie vermenigvuldigt zich optimaal bij een watertemperatuur van 37 °C.
Boven de 55 °C gaat de bacterie dood.