Warmtepompen

Duurzaam verwarmen, koelen en warm water de oplossingen is de warmtepomp. Deze technologie onttrekt warmte aan natuurlijke bronnen, zoals de buitenlucht, of hergebruikt restwarmte uit bijvoorbeeld ventilatielucht.

Er bestaan zowel ”all-electric” oplossingen, waarvoor geen gasaansluitig nodig is, als ”hybride” systemen. Hierbij wordt de warmtepomp gecombineerd met een HR-ketel.

CV ketels met warmtepompen kunnen bovendien worden uitgebreid met een zonne-energiesysteem voor een compleet energieneutrale oplossing.

Hybride bestaat uit drie onderdelen:

  • Warmtepomp buitendeel
  • Warmtepomp binnendeel
  • HR-ketel102020

 

Subsidies en regelingen

Zowel op nationaal als op lokaal niveau stimuleert de overheid het energiezuiniger maken van woningen. Wilt u direct weten voor welke subsidie of regeling, bij voorbeeld Groene hypotheek of Energiebespaarregeling, u in aanmerking komt? Kijkt u dan op de Energiesubsidiewijzer en RVO.nl. Zo heeft u wellicht nóg een argument om te kiezen.

De subsidie kan oplopen tot € 2300,-

Neem voor vragen contact met ons op.

50% minder co2-uitstoot, 50% minder gasverbruik

De kracht van een hybride oplossing is de slimme samenwerking tussen de warmtepomp (die 70% van de energie levert) en de hr-ketel (die bijschakelt wanneer dit nodig is). Afhankelijk van de buitentemperatuur, de energieprijzen en uw warmtebehoefte kiest het systeem altijd de meest zuinige werkingscombinatie: warmtepomp, hr-ketel of beiden. Op jaarbasis daalt uw gasverbruik hierdoor met minimaal 50%!

  • VERBETERING ENERGIELABEL (BESTAANDE BOUW)
  • FORSE EPC-VERLAGING (NIEUWBOUW)
  • VERWARMEN ÉN KOELEN: COMFORT HET HELE JAAR DOOR
  • EENVOUDIGE EN SNELLE INSTALLATIE (nieuw of bij bestaande installatie)

nefit_warmtepomp